TIP#751: Co dělat s hláškou „Pozor, někteří uživatelé mohou ztratit přístup“ od Disku Google při mazání souboru?

Pokud začnete intenzivně používat Google Drive (Disk Google) a vaše složky a soubory budete sdílet s dalšími lidmi, tak brzy narazíte na jeden absurdní nedodělek. Při každém smazání souboru ve vašem počítači na vás vyskočí dialogové okno s hláškou „Pozor, někteří uživatelé mohou ztratit přístup“. V angličtině „Heads-up, some people may lose access

google-drive-pozor-nekteri-uzivatele-mohou -ztratit-pristup-2017-03-18 17_45_10-Disk Google.png

Umožňuje vám jenom kliknout na OK pro zavření nebo na Vrátit zpět pro zrušení smazání souboru. Varování je praktické, protože ze sdílené složky mažete soubor a ostatní uživatelé (mající přístup) o něj mohou přijít.

Má to ale tu vadu, že tohle vám řekne při každém mazaném souboru a není možné to v dialogu přímo vypnout.

2017-03-18 17_53_06-Nastavení – Disk Google.png

Řešení?  Najděte si v počítači Disk Google (ve Windows jako ikonka v liště), otevřete pravým tlačítkem a vstupte do Nastavení a poté do záložky Pokročilé. Dole najdete Zobrazit potvrzení při odstraňování položek ze sdílených složek. Zrušte zaškrtnutí a je vystaráno.

TIP: Něco dalšího na téma cloud a soubory? Zkuste Mám používat více cloudových úložišť? Praktické postřehy k životu se soubory v cloudu