TIP#466: Jak se podívám na Twitter (Facebook) někoho, kdo mě zablokoval?

Tohle bude snadné a rychlé. Prostě si otevřete „anonymní brouzdání“ a podíváte se v prohlížeči na ten blokující účet. A uvidíte vše co na něm je, tedy samozřejmě za předpokladu, že to není soukromý účet (ale ten můžete tak jako tak vidět jenom pokud vás jeho vlastník přijme mezi sledující). Případně se samozřejmě můžete ještě odhlásit, podívat se, a pak zase přihlásit, ale to už je docela dost zbytečná práce, když stačí použít ono „anonymizované brouzdání“.

Což je všechno nakonec jenom připomenutí toho,že blokování a tlumení není na Twitteru nic jiného, než prostě obrana před otravnými lidmi, kteří vám pořád něco píší či vás pořád někde zmiňují. Nic jiného. Ostatně viz Blokovat nebo tlumit na Twitteru? A jak zacházet s otravnými lidmi? a Vše co potřebujete vědět o blokování a tlumení na Twitteru

2016-04-10 08_37_14-Jen Obrázky (@JenObrazky) _ Twitter.png
Tohle uvidíte, pokud narazíte na účet, který blokuje vás. Musel jsem sám sebe zablokovat z tohoto účtu, abych to mohl ukázat.

Pokud netušíte co to „anonymizované brouzdání“ je tak viz Co je to incognito, inprivate, anonymní režim prohlížeče? Chrání či nechrání? a je vhodné si uvědomit, že vám pomůže v tom, otevřít nové okno prohlížeče, kde nejste přihlášení – a ušetří vám čas při odhlášení se z Twitteru a poté přihlášení zpět.

2016-04-10 08_41_30-Riccardo Iommi (@riccardo_iommi) _ Twitter.png
Tohle uvidíte, pokud vstoupíte na účet, který blokujete vy. Stačí ale kliknout na Zobrazit tweety a podívat se můžete. 

Na Facebooku tenhle postup bude platit jenom částečně, protože profily uživatelů tam jsou většinou spíš nepřístupné, pokud nejste jejich přáteli. Ale profil samotný uvidíte, místo oné obvyklé kryptické chyby, která vám nedokáže říct, že je to zablokováním (což Twitter říká). Obsah profilu už ale uvidíte (jako nepřihlášený) jenom takový, který je veřejný.

2016-04-10 08_38_22-Facebook.png
Facebook zobrazuje nesmyslnou informaci o tom, že odkaz neexistuje, ale může to znamenat i to, že dotyčný vás blokuje, stejně jako že vy blokujete jeho. Ale také to, že odkaz opravdu nemusí být platný. 

Pokud vás napadlo, jestli nejde zjistit kdo vás blokuje (na Twitter, Facebooku), tak to zjistit nejde. Můžete jedině zjistit to, koho blokujete vy, v Nastavení účtu najdete odpovídající volbu pro přehled blokovaných i tlumených. To, že vás někdo blokuje, zjistíte teprve v okamžiku, kdy se pokusíte vstoupit na profil, nebo zobrazit nějaký příspěvek.

PS: Výše popsané platí nejenom pro Facebook či Twitter, použití anonymního brouzdání vám prostě poskytne prohlížeč kde nejste přihlášeni ke všem těm věcem, ke kterým normálně přihlášení jste. A také tam nejsou všechny ty cookies (sušenky), které vás neustále provázejí.