TIP#428: Mohu mít na Instagramu soukromý účet? Co to všechno znamená?

Instagram, stejně jako Twitter (viz Mohu mít na Twitteru soukromý, uzavřený účet? Jak to funguje?), žádné složité nastavování soukromí nemá. Klasické používání Instagramu předpokládá, že máte účet veřejný a kdokoliv vás může začít sledovat, komentovat vaše fotografie, dávat Líbí na vaše fotografie a přeposílat vaše fotografie vlastním kontaktům (Instagram neumí sdílet, takže tohle v úvahu nepřipadá).

Pokud vás někdo obtěžuje a máte veřejný účet, tak je to jednoduché, dotyčného stačí zablokovat, ale k tomu je tu už tip  Proč mne na Instagramu sledují či dávají líbí divné účty? A co s tím dělat.

2016-03-02 18.06.03.pngDruhá varianta je účet soukromý, pozná se podle zámečku a  informace „This account is private“ („Tento účet je soukromý„). Znamená to, že není možné vidět nic víc, než základní popis účtu, zbytek k vidění není, aniž byste se stali sledujícím. Žádost o stání se sledujícím vlastník učtu může schválit či odmítnout, takže je možné mít na Instagramu účet, kde máte opravdu pouze lidi, které tam mít chcete.

Dost podstatné na soukromém účtu je, že se zásadně nehodí pro firemní ani osobní marketing (na ojedinělé experimenty využívající uzamčenost jako klíč ke komunikaci a vyvolání zájmu zapomeňte). Málokdo se bude namáhat snažit sledovat účet, který je označený jako soukromý, když se nebude moci podívat, co vlastně zveřejňuje a zda to za sledování stojí. Je to stejné, jako nezískáte sledující, pokud máte prázdný účet, ale o tom už tu je tip Než začnete sledovat lidi na Twitteru či Instagramu, dejte svému účtu duši (pardon, obsah)

TIP: ‣ Návod pro Instagram je možná přesně to, co potřebujete. I tento tip je součástí stále rostoucí kolekce tipů jak si pořídit Instagram, jak se s ním pracuje, jak ho využít pro marketing i zábavu.

2016-03-03 07.26.30.pngZměna nastavení mezi veřejným a soukromým účtem se děje na kartě vašeho účtu, vstupem do Nastavení. Pak stačí trochu odrolovat na sekci Account/Účet a tam najdete přepínátko Private Account/Soukromý účet. Přepínat se nemusíte bát, pokud už někoho máte mezi sledujícími, tak i po přepnutí na soukromý stav mezi nimi zůstane. Změna je možná pouze v mobilní aplikaci, není možná na webovém profilu.

Pamatujte, že nahrávání fotek na Instagram stále znamená, že je nahráváte na Internet, tedy do „veřejného prostoru“. Zaručit, že se nikdy nikdo k fotkám na vašem „soukromém“ profilu možné není. Pokud navíc fotografie z „soukromého“ profilu sdílíte na další sociální sítě, tak se mohou stát dostupné i kdekoliv jinde. V historii Instagramu je i pár případů, kdy se privátní fotografie staly přístupnými.

POZOR. Na Internetu najdete řadu návodů, včetně „aplikací“, které mají umožnit získat přístup k obsahu privátních účtů. Můžete je zkoušet jak dlouho chcete, ale jediná jistota je, že dříve či později chytnete virus nebo vám ukradnou váš účet na Instagramu. Ty méně nebezpečné vás jenom povodí po nějakých těch výherních kvízech a budou doufat, že vám to nedojde aby vás připravily o peníze.

2016-03-02 18_23_16-Start Unlocking Private Profiles on Instagram - Instaspy.net.png
Human Verification vás přivede jenom na soutěže o iPhone a snahu zneužít vaše sociální sítě.
Advertisements