TIP#070: Jak deaktivovat účet na Facebooku?

Účet na Facebooku můžete chtít opravdu „natrvalo“ smazat (viz TIP068: Jak smazat účet z Facebooku?). Ale také ho můžete chtít prostě jenom deaktivovat. Odpočinout si od Facebooku, od protivných přátel. Na rozdíl od mazání je deaktivace zjevně Facebookem oblibená, takže je tuhle možnost poměrně snadné najít. Ale jak uvidíte dále, na zcela triviální udělat.

Deaktivace účtu ho schová, ale nesmaže

Deaktivaci účtu najdete přes Nastavení/Settings -> Security/Zabezpečení (kde dole najdete Deaktivujte svůj účet.) . Čeká vás tam srdcervoucí ukázka tří přátel, kteří vás budou postrádat. A také nutnost vyplnit důvod deaktivace (doporučuji „Další“ a napsat „trhněte si nohou“).

facebook-deaktivace

Dozvíte se ještě zda náhodou nejste správci nějaké Stránky, která by tím přišla o viditelnost, můžete odstranit Aplikace, které jste vyvinuli a vyřešit případné „odhlášení e-mailů – což je hodně zábavné, protože Facebook tu deaktivaci bere velmi laxně. Včetně poslední zábavné možnosti, nechat si po určitém počtu dní znovu aktivovat účet.

Deaktivace znamená, že zmizíte z Facebooku ale kdykoliv se můžete ke svému účtu vrátit. Nově to také znamená, že se jako fanoušek ztratíte ze všech stránek. Pokud jste někde jediný správce, tak taková Stránka přestane být také vidět. Stejně jako na to případně doplatí Aplikace.

TIP: Jak na Facebooku smazat zprávy? bohužel moc potěšující radu nenabídne. Facebook prostě je toho názoru, že zprávy mazat jednoduše nesmí být možné.